Mette Mailund Strong

Granhøjvej 8, 1. sal
8600 Silkeborg
Tlf. 40 49 64 71
E-mail: mette@mettestrong.dk

Hjemmeside: http://www.mettestrong.dk

Medlem af
ProKK
BKF
KKS
SPOR Kunsten

Rejser og ophold i udlandet danner en rød tråd gennem hele Mette Mailund Strongs liv og virke og det er bl.a. inspiration fra de mange rejser og ikke mindst den vestjyske natur, med de store vidder og høje himle der i høj grad er inspirationen i hendes kunst.

Inspirationen til hendes værker kommer fra mange forskellige kulturer og perioder. Mette Mailund Strongs malemetoder baserer sig på lasurteknikker, som i særlig høj grad blev anvendt i det 17. årh. Værkerne opbygges af flader og felter, og langsomt, gennem de mange mønstre, ornamenter og tynde farvelag vokser komposition og billede frem. Det gør hendes værker unikke og enestående.

Der er noget smittende og besættende over malerierne. En begejstring for og glæde over tilværelsen og dens mangfoldige tilskikkelser. Dette gælder også farverne. Mette Mailund Strong benytter sig af en palet, der er utrolig varieret. Vi genkender de nordiske farver fra vores egne gåture gennem en bøgeskov, et besøg på stranden eller en søndagsvandring på en landevej. Men der dukker også farver op, som vi snarere finder i Sydeuropa, Mellemøsten og Nordafrika. Variationer af okker, auberginefarver, brændt siena, lysende turkise og forskellige skalaer af rosa. Det hele holdt på plads i dynamisk harmoni i billeder, man bliver ved og ved at stirre på, give sig hen  til og fordybe sig i. Billeder, som man konstant opdager nye sider i. Nye lag. Nye betydninger og associationer.

Klik på billedet for at se det i større format.